Häämusiikkia Spotify-listana

Häämusiikki - vaikea mutta tärkeä valittava Täytyy heti kärkeen myöntää, että nyt puhuu musiikista ihminen, joka ei ole sen kummemmin tip...

Häämusiikki - vaikea mutta tärkeä valittava


Täytyy heti kärkeen myöntää, että nyt puhuu musiikista ihminen, joka ei ole sen kummemmin tippaakaan musiikin osaaja. Toisaalta kukapa istuisi niin paljon häissä kuin häävalokuvaaja! Joten kokemusta on siis tältäkin saralta. Ja kun kerran olen kuullut satoja ja tuhansia hääkappaleita, ajattelin jakaa näitä vinkkejä teillekin.
 
Keräsin Spotify-soittolistaksi (tämän postauksen lopussa!) erilaisia kappaleita. Mukana on niin häävalsseja kuin muuten mielestäni häihin sopivia lauluja, rakkaudesta kertovia, kuinkas muutenkaan. Päivittelen listaa aina kun keksin hyvän kappaleen. Laittakaa tekin minulle kommenttina vinkkejä kappaleista niin saadaan jaettua näitä mahdollisimman monen kanssa!

Varsinaisia häämarsseja kirkkoa ajatellen en laittanut tähän listaan, ehkä kokoan niistä jossain vaiheessa oman listan.  Niitäkin kun on tullut "muutama" kuunneltua kamera kädessä alttarin vieressä seisten..





Häissä soitetaan paljon musiikkia. Useimmilla on hääbändi. Loppuajan voi musiikkia soittaa esimerkiksi Spotify-listan kautta.






Iki-ihanat klassikot

 
Perinteisempää musiikkia listassani edustaa mm. iki-ihana Akselin ja Elinan häävalssi, josta on tässä toistakymmentä versiota. Ko valssi on minulle ns. ihokarvat pystyyn -kappale. Jos joskus menen naimisiin avomieheni kanssa, tämä olisi kyllä yksi oma ehdokkaani! Tapani Kansa laulaa tuon kappaleen niin kauniisti, että joudun tosissaan puremaan hammasta etten pillahda itkuun, hih! Eikä ole paha Jörgen Petersenin trumbettiversiokaan kyseisestä kappaleesta! Myös Maijan ja Jannen häävalssi on ihana, noista kahdesta olisi oikeasti vaikea valita parempi.

Reijo Taipaleen Valkea ruusu sekä Unelman häävalssi edustavat myös perinteisiä hääkappaleita.



Brian Reid - Parquetry Tissue Box_1321
kuva: Flickr / Brian Reid

 

.. ja aina toimivat listahitit


Listassa on paljon perinteisiä, paljon häissä soitettavia biisejä, mutta myös uutta musiikkia kuten upeaäänistä Johanna Kurkelaa (jota soitetaan nyt häissä todella paljon!) ja Juha Tapiota. Molemmat ovat ns. koko kansan suosikkeja joten heidän musiikkinsa uppoaa varmaan aika laajaan porukkaan.

Samaa sarjaa on Samuli Edelmann. Hänen hitissään Ei mitään hätää on upeat sanat ja sanoma. Olen rallatellut sitä tuhat kertaa kotona. Jos olisi cd-levy, se olisi varmaan jo kulunut puhki.

Uudempaa musiikkia edustaa myös Veeti Kallion hidastempoinen Häävalssi, jossa on ihanat sanat. Jari Sillanpään Kesäinen häävalssi on myös aivan ihana!  Suvi Teräsniska kuuluu ehdottomasti myös tälle listalle. Suvin musiikkia soitetaan paljon häissä. Samoin Maisan hitti Rakkaudesta laulu sopii häihin. 





LOVE, IS IN THE AIR
Flickr / Marc Falardeau


Listassa on aika paljon suomalaista musiikkia, mutta löysin sinne jokusen ulkomaisenkin kipaleen. Esimerkiksi Elton Johnin Can you geel the love tonight on aina yhtä upea! Muistan miten ostin tämän sinkun yläasteella "muutama" vuosi sitten, kun olin luokan kanssa Tukholmassa luokkaretkellä. Ulkomaisista biiseistä häihin sopivia ovat myös esimerkiksi



  • Diana Ross ja Lionel Richie: Engless love
  • Bangles: Eternal Flame
  • The Police: Every breath you take
  • Bryan Adams: Everythinfg I do I do it for you
  • Rod Steward: Have I told you lately


 

Vauhtia ja letkeää menoa

 

Ettei nyt menisi ihan nessuiluksi, laitoin listalle myös vähän vauhdikkaampia kappaleita loppuillan menojalkoja tahdittamaan. Tähän tehtävää sopii esimerkiksi Jaren & Ville Gallen Häissä. Remonttimiehen Mennään naimisiin on sekin vauhdikas samoin kuin Yölinnun kappaleet Mun sormuksein & Se jokin sinulla on.  

Paula koivuniemeä on tietysti ihan pakko soittaa, ainakin loppuillasta ja mitäpä olisivat häät ilman Armin ja Dannyn legendaarista Tahdon olla sulle hellää? Meiju Suvaksen Tahdon sinut on samaa sarjaa.

Vauhtia löytyy myös Katri Helenan esittämästä Vie minut -rallista. 




Penny & Darren's Wedding @ Portsmouth, Hampshire
kuva: Flickr / Tim Parkinson

 

Tuiken omat suosikit!


Olen käynyt kaksi kertaa Gregorianin konsertissa Tampere-talolla ja olin suorastaan mykistynyt ihastuksesta! Siis kerta kaikkiaan upeaa tulkintaa ja tunnetta. Siksipä laitoin listaan mukaan Gregorianin Heaven ja Miracle of Love biisit. Kuunnelkaa!

Samantyyppinen ihastukseni on Il Divo! Ryhmän yhteisesitys Celine Dionin kanssa, I believe in you - Je crois en tu pääsi näin ollen myös listalle. 

Aki Sirkesalon Sikamakee pakottaa ujoimmatkin tanssilattialle. Sama vaikutus on Kirkan ja Annan duetolla Sinut haluan vain, joka on uudelleenlämmitetty versio 70-luvun Grease-musikaalin kappaleesta You're the one that I want.

Itselleni henkilökohtaisesti tärkeä kappale on Susanna Haaviston Kanssasi on niin hyvä olla. Se on helposti tarttuva ja kuitenkin hieman erilainen. Janne Raappanan Kaksi onnellista on sekin ihana.

Olen täysin myyty Jesse Kaikurannalle! Hänen tulkintansa Jenni Vartiaisen kappalesta Minä ja hän on tämän hetken suosikkikappaleitani. Jessen ääni ja läsnäolo ovat täysin omaa luokkaansa. Toinen lemppari miesartistini on Samuli Edelmannin, jonka Se viimeinen sopisi hyvin häissä soitettavaksi.


Muita omia suosikkejani ovat muun muassa:


  • Erin: Kokeile mua
  • Apulanta: Kolme vuotta (mennään naimisiin)
  • T.T. Purontaka: Maistoin huulillasi mansikkaa
  • Aki Sirkesalo diet with Lisa Nilsson: Mysteriet
  • Fredi: Niin paljon kuuluu rakkauteen & Puhu hiljaa rakkaudesta & Rakkauslaulu
  • Katri Helena: Niin se käy
  • Pepe Willberg: Olet mulle maailman - How deep is your love & Saat miehen kyyneliin
  • Kaija Koo: Hetki kerrallaan


Toivottavasti tästä postauksesta ja etenkin itse Spotify-listasta on hyötyä teille!

Laittakaa ihmeessä kommentteja näistä tulemaan! Oliko tästä hyötyä? Puuttuuko listasta joku ehdoton must hääkappale?


Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

2 kommenttia

  1. 28.11.2012. Päivitys listaan. Löysin uuden tuttavuuden,Neljänsuoran (feat. Suvi Teräsniska) kappaleen Täävalssi. kyllä, se kirjoitetaan teellä. Kappale lisätty listalle.

    VastaaPoista
  2. Oon koooooko illan ja jo pidemmän aikaa etsinyt meille THE Häätanssia tuleviin häihimme. Sellainen joka olisi juuuri meidän häihimme tehty. Isäntä haluaisi jotain rockimpaa biisiä ja minä kaunista naisääntä. Ja nyt se löytyi: Lucie Silvas - Nothing Else Matters. Kiitos Tuike!! <3

    VastaaPoista

Youtube-kanavallani on nyt hääjuttuja!

Hääkuvaaja Tuike on nyt myös Youtubessa   Valokuvaus Tuiketta eli minä, hääkuvaaja Tuike Ekroos, on nyt paitsi Facebookissa ja Instagrami...

Suositut postaukset

Seuraa minua Instagramissa @valokuvaus_tuiketta