Trash the Dress -kuvaukset maalaismiljöössä

Traktori ja kumisaappaat - eli Trash the Dress -kuvaukset maalaismiljöössä Viime postauksessa kerroin Trash the Dress -kuvauksista, jotk...


Traktori ja kumisaappaat - eli Trash the Dress -kuvaukset maalaismiljöössä

Viime postauksessa kerroin Trash the Dress -kuvauksista, jotka toteutimme Sannan kanssa. Löysimme mahtavan paikan kaupunkiympäristöstä, ja kuvasimme muun muassa graffittiseinää taustana käyttäen. Lisäksi Sanna uskaltautui hääpuku päällä rantaveteen. Olen oikein tyytyväinen kuviin, ja niin oli Sannakin, mikä on tietysti pääasia!

Seuraava Trash the Dress -kuvattavani Elina valitsi kuvauspaikaksi vesilahtelaisen maalaismaiseman. Elina kirjoitti minulle toiveistaan seuraavasti:

"..eniten TTD -kuvista minua miellyttää pelloilla, metsissä ja vedessä otetut kuvat. Rakastan maalaismaisemia ja häämmekin oli maalla, joten voin oikein nähdä itseni jossain pellolla makaamassa mudan seassa punaiset kumisaappaat jalassa!"

Otin tämän Elinan maaseututoiveen kuvausten lähtökohdaksi.  Mielestäni on tärkeää, että kuvauspaikka on kuvattavalle mieleinen ja oman näköinen. Ennen kuvauksia mietimme hieman Elinan kanssa millaisia kuvia ottaisimme, jotta varsinainen kuvauskohtien ja yksityiskohtien ideointi tehtiin yhdessä vasta kuvaustilanteessa.

Kun morsian puuhun kiipesi..


Aloitin kuvaamalla Elinaa omenapuussa. Kuvauspaikan pihapiiristä löytyi mahtava iso ja vanha omenapuu, joka suorastaan notkui omenoista. Siinä oli kuin tätä tarkoitusta varten tehty iso oksa, jolle Elina istui kuvattavaksi.

Valitsin kuvaussuunnan niin, että aurinko siivilöityi kauniisti oksien välistä. Minulla oli mukanani uusi miljöökäyttöön tarkoitettu akullinen salamasetti. Akkusalamat mahdollistavat studiomaisten valaistusten luomisen miljööseen. Halusin kuitenkin näissäkin kuvauksissa hyödyntää myös luonnonvaloa ja käyntinkin akkusalamaa lähinnä tasoittamaan auringon muuten helposti luomia kovia varjoja.

Tässä kuvassa auringonvalo siivilöytyy kauniista omenapuun oksien välistä



Jotain vanhaa,  jotain uutta..


Heti kun kuulin että kuvaisimme maaseutumiljöössä, päätin että kuvaan on saatava mukaan traktori. Enkä ollut nyt ensi kertaa traktoreita kuvaamassa. Jotkut teistä ovat saattaneetkin nähdä kuvani ¡Bienvenido Futuro!, jolla osallistuin Sitran järjestämään Brändää provinssi -valokuvauskilpailuun vuosi sitten. Kuvani pääsi finaaliin ja sitä kautta ohjaaja Kaisa Rastimon Mielenmaisema -lyhytelokuvaan.

Jonkinmoinen rakkauteni etenkin vanhoihin traktoreihin sai jälleen täyttymyksensä, kun pääsin kuvaamaan Elinaa traktorin kyydissä. Kauniin valkopukuisen morsiamen ja vanhan ruosteisen traktorin kontrasti on upea. On vaikea keksiä parempaa yhdistelmää Trash the Dress -kuvauksiin.
 

Maalaisromantiikkaa! Tässä kuvassa vanha ruosteinen traktori ja kaunis morsian valkoisessa hääpuvussa muodostavat kiinnostavan kontrastin.


"Something old, something new
Something borrowed, something blue
And a silver sixpence in her shoe. "

Elinasta ottamassani traktorikuvassa tulevat hauskasti esille kaikki tuon perinteisen häälorun kohdat. Viktoriaanisen aikakauden Englannista 1800-luvulta peräisin oleva loru on yhä voimissaan. Jokaisen runossa mainitun esineen uskotaan tuottavan onnea morsianparille. Avioliitosta uskotaan tulevan onnellinen, mikäli morsiamella on hääpäivänä yllään kaikki. Lasketaanhan vanha sininen traktorikin?
 

Traktorin hytistä Elina siirtyi viljapellolle makaamaan. Pellon reunasta löytyi kohta, jossa oli ihania kakkaroita. Voiko enää kesäisempää näkyä ollakaan? Rakastan värejä ja erityisesti keltaista. Miljoona keltaista pikkuaurinkoa ympäröivät kuvissa morsiamen ja hääpuvun.





Sadat ja tuhannet kakkarat morsiamen pehmeänä petinä


Iloinen väriläiskä

Värejä rakastavana ihmisenä lisään mielelläni kuviini pieniä väriläiskiä. Niinpä otin ilolla vastaan morsiamen ehdotuksen punaisista kumisaappaista.  Saappaista oli saatava iloinen kuva. Niinpä pyysin morsianta vähän irrottelemaan.

Kuvaukset eivät suinkaan olleet vielä tässä, vaan kävimme kuvaamassa myös ladon hämärässä ja metsässä sammaleiden peittämällä suurella kivellä. Kuvaukset huipentuivat mihinkäs muuhun kuin järveen, jonne tämäkin mallini rohkeasti kastautui. Kiitos Elina ja kiitos suomalainen luonto!

Hääkuva voi olla myös hauska. Romanttisten kuvien lisäksi yhä useammat kuvattavani haluavat osaan kuvia mukaan jotain humoristista.


Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

2 kommenttia

Youtube-kanavallani on nyt hääjuttuja!

Hääkuvaaja Tuike on nyt myös Youtubessa   Valokuvaus Tuiketta eli minä, hääkuvaaja Tuike Ekroos, on nyt paitsi Facebookissa ja Instagrami...

Suositut postaukset

Seuraa minua Instagramissa @valokuvaus_tuiketta